Na jaren goeie dienst, hebben we beslist het Kopiloot-platform vanaf januari 2024 stop te zetten. De initiatiefnemers achter dit platform - VLAIO, Flanders DC en Cultuurloket - willen wel verder inzetten op persoonlijke doorverwijzingen.

Ben je dus op zoek naar een ervaren dienstverlener, aarzel dan niet om rechtstreeks contact op te nemen via onze advieswerkingen:

Veel dank aan alle begeleiders die de voorbije jaren hun kennis en ervaring deelden via dit platform.

leerkracht toneel bij dko harelbeke

maaike tubex

Ik zoek begeleiding

Nog wat meer info over mij

Ik ben Maaike en geef al een tijdje les toneel, gecombineerd met freelance opdrachten als regiebegeleider, workshopgever, dramaturg enz.

In mijn vrijetijd ben ik altijd bezig geweest met tekenen en andere creatieve experimenten. In de hype van de naaimachine ontdekte ik dat ik het heel leuk vond om met de vrije hand te tekenen met de naaimachine, met de naald als mijn potlood. Na heel veel uitproberen qua techniek ed. maakte ik het geboortekaartje van onze dochter. De reacties waren zo enthousiast dat ik onder de naam 'maaike mooi' een labeltje uit de grond stampte. Ondertussen worden mijn kaartjes verkocht in een tiental toffe winkels in en rond Gent, Brugge en Oostende. De verkoop loopt op zich wel, alle winkels blijven bij bestellen maar telkens in kleine oplages van ongeveer 30 stuks per 6 maand of zo. Ik heb ook een webshop maar die functioneert niet goed. Het is moeilijk om bekendheid te genereren. Ik ben actief (in periodes) op facebook, instagram en mijn website maar ik heb geen marketing plan dus doe gewoon iets.
Bovendien zit ik ook telkens in de knoop met mijn kostenmodel. Alles is handwerk dus ik vraag €6,50 voor één kaartje. Ik kom dus vooral terecht bij de gegoede-oudere-dames-klasse. Op zich is daar niks verkeerds aan maar ik zou graag ook 30+ mensen bereiken. Kaartjes zijn dan misschien niet de goeie manier. Daarom dacht ik erover om meer 'kunstprojecten' te maken maar hoe maak ik daar dan beslissing qua prijs? En in welke klasse kom ik dan terecht? Hoe kan ik die dan verkopen?
Momenteel doe ik dit in bijberoep maar hoofdberoep zou een droom zijn.. Ik zou dus graag een concept vinden dat breder is dan kaartjes alleen, een rode draad vinden voor al mijn activiteiten zodat ik ook wat 'opener' verder kan denken over de toekomst.

Bij deze expertise

  • Communicatiestrategie
  • Prijszetting en businessmodel

In deze fase

  • Gestart

In deze sector

  • Beeldende kunsten

Mijn ervaring

  • leerkracht toneel & kunstgeschiedenis | Steinerschool Brugge
  • leerkracht toneel | dko harelbeke
  • freelance theatermaker & dramaturg | zelfstandig