Na jaren goeie dienst, hebben we beslist het Kopiloot-platform vanaf januari 2024 stop te zetten. De initiatiefnemers achter dit platform - VLAIO, Flanders DC en Cultuurloket - willen wel verder inzetten op persoonlijke doorverwijzingen.

Ben je dus op zoek naar een ervaren dienstverlener, aarzel dan niet om rechtstreeks contact op te nemen via onze advieswerkingen:

Veel dank aan alle begeleiders die de voorbije jaren hun kennis en ervaring deelden via dit platform.

Chantal Van Overstraeten

Ik zoek begeleiding

Nog wat meer info over mij

Ik ben Chantal Van Overstraeten. Ik ben samen met Marie op 1 september gestart met Brutus.
www. Brutus.gent
Brutus levert gezonde brooddozen aan schoolkinderen, rechtstreeks besteld door de ouder en tegen lunchtijd geleverd op school.
Brutus wil kinderen gezonder laten eten zonder dat de ouders aan tijd moeten inboeten
Na 6 maanden Brutus en velerlei feedback van ervaren ondernemers, beseffen we dat dit financieel nooit haalbaar zal zijn.
We zijn opnieuw beginnen nadenken vanuit ons basis-idee/doel om kinderen meer groenten en fruit te laten eten.

Ons idee:
In plaats van individuele brooddozen te maken, wat heel arbeidsintensief is, zorgen wij samen met de school voor een salad bar vol groenten en fruit, waar kinderen zichzelf bedienen. Dit is zowel als aanvulling op de warme maaltijd als voor de boterham-eter
Voor 1 € per dag krijgt elk kind verse groenten en fruit!

Ons plan
- de koeltoog zelf wordt betaald door ouders, grootouders, vrienden,… van de school (crowdfunding)
- wij geven de scholen de nodige tools om de crowdfunding op te zetten en nadien geven we workshops betreffende wetgeving en hygiëne / gezonde voeding / …
- de scholen bestellen groenten en fruit bij onze leveranciers
- we vragen een soort van maandelijkse huurprijs berekend per kind. Een school met 200 kinderen betaalt 200 €, een school met 1000 kinderen betaalt 1000 €. Voor deze prijs geven we workshops, doen de coördinatie, geven defecten door,…

Mijn vraag aan jullie
- welke stap moet ik eerst zetten? Onderhandel ik eerst met de producenten van koeltogen voor eventuele sponsoring of moet ik eerst gaan praten met de scholen? Voer ik al de eerste gesprekken met mogelijke leveranciers of check ik eerst toch even bij de Stad Gent of dit kan?

Ik zou ook graag met jullie een financieel plan opstellen. Voor Brutus hebben we dit samen met Deloitte gedaan maar we waren helemaal niet tevreden.

Ik hoop hier de “perfect match” te vinden

Bij deze expertise

  • Geldzaken: financiering en subsidies

In deze fase

  • Een idee

In deze sector

Mijn ervaring