Over Kopiloot

Over Kopiloot

Kopiloot is een online databank van zakelijke dienstverleners voor ondernemers in de creatieve sector. Hier vind je hulp op boekhoudkundig, juridisch, financieel en strategisch vlak.

Kopiloot is een initiatief van Agentschap Innoveren en OndernemenFlanders DC en Cultuurloket. Kopiloot kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking met enkele onmisbare partners die hun waardevolle expertise investeerden in het platform.

Voor wie is Kopiloot bedoeld?

Kopiloot wil twee groepen met elkaar in contact brengen:

  1. Ondernemers uit de creatieve sector, zowel gevestigde bedrijven als starters. Hieronder verstaan we een brede en veelzijdige groep van twaalf subsectoren: architectuur; audiovisuele industrie; beeldende kunst; communicatie, pr en reclame; design; erfgoed; gaming; gedrukte en digitale media; mode; muziek; nieuwe media en podiumkunsten. ​Wat deze sectoren bindt, is dat ze allemaal uiting geven aan een vorm van artistieke/culturele creativiteit of deze creativiteit gebruiken als ‘grondstof’ om functionele producten/diensten te leveren (bv. in het geval van een architect: een gebouw).
  2. Dienstverleners in het boekhoudkundige, juridische, financiële en strategische domein die de creatieve en culturele sectoren op hun duimpje kennen, die hun diensten willen aanbieden en/of hun ervaring willen doorgeven. We selecteren daarbij enkel begeleiders die ervaring of referenties in de culturele en/of creatieve sectoren konden voorleggen.

Wat kan een begeleider betekenen?

De dienstverleners op Kopiloot kunnen je uiteraard helpen bij allerlei dagelijkse zakelijke activiteiten in hun vakgebeid. Denk bijvoorbeeld aan je boekhouding of fiscale aangiftes, contracten opstellen, een financieringsaanvraag, … Daarnaast kan je hen via dit platform ook raad vragen over hun vakgebied.

Hoe intensief de hulp is, bepaal je in onderling overleg. De ene begeleider trekt korte sprints met zijn pupil, terwijl de andere het perfect ziet zitten om een volledig parcours met hem mee te lopen zodat hij al doende kan leren. Weer andere begeleiders combineren naar hartenlust sprint- en marathontactieken. Zo komen jullie samen tot een oplossing, of het nu een antwoord op een concrete vraag is of een compleet begeleidingstraject.

Welke sectoren en expertisegebieden aan bod komen, kan je meer in detail bekijken in het trefwoordenoverzicht.

Wil je meer weten over de begeleiders of wil je zelf begeleider worden? Ga gerust eens kijken op hun pagina.

Wat kost Kopiloot?

Het gebruik van Kopiloot is gratis, net als alle conversaties die via het platform verlopen. De begeleiders bepalen zelf wat ze aanrekenen voor hun diensten of kennis en geven dat duidelijk aan op hun profiel.

Hoe haal je het meeste uit Kopiloot?

Kopiloot draait om de samenwerking tussen jou en je begeleider. Die verloopt nog vlotter met deze spelregels.

  1. Omschrijf je profiel zo gedetailleerd mogelijk: meer informatie betekent meer kans op een match.
  2. Baseer jullie samenwerking op vertrouwen en een open communicatie.
  3. Ga 100% voor jullie engagement: maak tijd voor elkaar en kom afspraken na.
  4. Verwar Kopiloot niet met cruise control: je begeleider helpt je op weg en reikt inzichten aan, maar jij hakt de knopen door.

Nog vragen? Stel ze gerust via contact@kopiloot.be.