Over Kopiloot

Kopiloot in de kijker

Kopiloot houdt een weloverwogen spreidstand aan. Enerzijds is het platform er voor zowel gevestigde creatieve waarden als voor innovatieve starters. Anderzijds richt het zich tot begeleiders die de creatieve en culturele sectoren op hun duimpje kennen en hun ervaring willen doorgeven. Reken je jezelf tot een van deze twee kampen? Dan kan Kopiloot jullie met elkaar in contact brengen.

Wat kan een begeleider betekenen?

De ene begeleider trekt korte sprints met zijn pupil, terwijl de andere het perfect ziet zitten om een volledig parcours met hem mee te lopen zodat hij al doende kan leren. Weer andere begeleiders combineren naar hartenlust sprint- en marathontactieken. Zo komen jullie samen tot een oplossing, of het nu een antwoord op een concrete vraag is of een compleet begeleidingstraject. Welke sectoren en expertisegebieden aan bod komen, kan je lezen in het trefwoordenoverzicht.

Op welke soorten begeleiders kan Kopiloot rekenen?

Kopiloot kan terugvallen op de kennis en expertise van allerlei soorten begeleiders. Dat kunnen intermediairs zijn die gratis raad geven, zoals het Cultuurloket of Flanders DC, maar evengoed experts in intellectuele eigendom die betalend advies verstrekken. Telkens gaat het om mensen die ervaring in de culturele en creatieve sectoren konden voorleggen aan onze stuurgroep van professionals. Zij selecteerden de begeleiders met zorg, op basis van onder meer hun affiniteit met de sectoren, hun capaciteiten en hun referenties.

Wil je meer weten over de begeleiders of wil je zelf begeleider worden? Ga gerust eens kijken op hun pagina.

Wat kost Kopiloot?

Het gebruik van Kopiloot is gratis, net als alle conversaties die via het platform verlopen. De begeleiders bepalen zelf wat ze aanrekenen voor hun advies of begeleiding en geven dat duidelijk aan op hun profiel.

Wat garandeert een goede samenwerking op Kopiloot?

Kopiloot draait op de samenwerking tussen jou en je begeleider. Die verloopt nog vlotter met deze spelregels.

  1. Omschrijf je profiel zo gedetailleerd mogelijk: meer informatie betekent meer kans op een match.
  2. Baseer jullie samenwerking op vertrouwen en een open communicatie.
  3. Ga 100% voor jullie engagement: maak tijd voor elkaar en kom afspraken na.
  4. Verwar Kopiloot niet met cruise control: je begeleider helpt je op weg en reikt inzichten aan, maar jijhakt de knopen door.

Kopiloot is een initiatief van Agentschap Innoveren en Ondernemen en Flanders DC. Kopiloot kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking met enkele onmisbare partners die hun waardevolle expertise investeerden in het platform.

Nog vragen? Stel ze gerust via contact@kopiloot.be.