Ontdek hoe zij geholpen werden

Bram Michielsen (The House of Indie) ondersteund door Peter Bertels (Flanders DC)

The House of Indie maakte in 2013 de overstap van freelance event consultancy en curatie naar een eigen vzw en gaming collectief. Daarbij werden ze begeleid door Peter Bertels, met wie ze nog altijd problemen bespreken en ideeën aftoetsen.

Bram Michielsen (The House of Indie) ondersteund door Peter Bertels (Flanders DC)

Uitdaging

"Terwijl independent game design in het buitenland erg leeft, was er in België geen soortgelijke gemeenschap. We wilden die leemte vullen met The House of Indie door mensen bij elkaar te brengen die games maken en door de artistieke waarde van games aan het brede publiek te tonen. Maar we hadden geen ervaring met het oprichten van een eigen zaak – laat staan een zaak die tot dan toe niet eens bestond in België. Daarom namen we deel aan Start it, waar we Peter leerden kennen."

Aanpak

"Peter hielp Hannes Devillé, Thomas Devillé, Jonatan Van Hove en mezelf met wat er allemaal komt kijken bij zo’n eigen vzw met een eigen kantoor. Maar ook nu komen Peter en ik nog om de zoveel maanden samen. Dan bespreken we problemen waar ik op dat moment mee zit en kaats ik ideeën op hem af."

Resultaat

"The House of Indie is klein begonnen, maar ons aanbod is uitgegroeid tot lezingen, game jams, summer schools, maandelijkse netwerkevents, workshops en feestjes. We zijn intussen bekend in binnen- en buitenland. Ons jaarlijkse festival, Screenshake, trekt bijvoorbeeld bezoekers van overal ter wereld. Het is nog altijd het enige op games gerichte cultuurfestival in België."

Tips & Tricks

"Het gevoel dat je er niet alleen voor staat, is onbetaalbaar als starter. Pas door eens met iemand anders van gedachten te wisselen, kom je erachter of je ideeën wel écht zo vernieuwend zijn als je denkt of hoopt. Want zelf zit je er te dicht op en ben je veel te nauw betrokken."

Heb jij ook een vraag of wil je al doende meer leren?

Vind een begeleider