Begeleider worden op Kopiloot. Dat kan!

Kopiloot is steeds op zoek naar experten die hun kennis en advies willen delen met ondernemers uit de culturele en creatieve sector. Ontdek hier alle details en wie weet pronk jij binnenkort in de lijst van begeleiders op Kopiloot.

De voordelen voor begeleiders

Ben je al overtuigd? Stel je dan vandaag nog kandidaat.
  • Gratis begeleidersprofiel aanmaken
  • Jouw expertise delen met creatieve ondernemers
  • Gratis of betalend advies geven
  • Breed netwerk creëren
  • Individuele begeleiding of groepstrajecten aanbieden
Stel je kandidaat als begeleider

Wie kan begeleider worden?

Kwalitatieve begeleiding bieden aan ondernemers uit de culturele en creatieve sector is de missie van Kopiloot. Om deze kwaliteit te garanderen, waakt Kopiloot over wie zich aanmeldt als begeleider.

Eén van de voorwaarden waaraan de begeleiders moeten voldoen, is het hebben van ervaring met de culturele en creatieve sector, bijvoorbeeld: in de mode, beeldende kunst, web, architectuur, communicatie, PR of reclame. Klik hier voor een volledig overzicht. We zoeken mensen met uiteenlopende expertises, van financiële adviseurs (bv. Advies over boekhouding, financiering en subsidies) tot marketing experten (bv. Voor het opstellen van een communicatieplan, het bepalen van de doelgroep).

Welke soort begeleider ben jij?

Adviseur

Je biedt één of meerdere korte adviesgesprekken aan als werknemer van een intermediair uit de innovatieve, culturele en creatieve sectoren of bijvoorbeeld als consultant met ervaring in deze sectoren. We denken hierbij zeker ook aan de adviseurs van het Cultuurloket, Flanders DC en alle partners van Kopiloot.

Expert

Starters kunnen jou consulteren voor specifieke vakkennis. Je kan bijvoorbeeld een pak relevante ervaring voorleggen als jurist of boekhouder. Daarmee wil je op Kopiloot niet meer freelanceopdrachten binnenrijven, maar wél begeleiding bieden op maat en op niveau.

Ondernemer

Je bent ondernemer en je bent zelf actief in een innovatieve, culturele of creatieve sector, of je hebt er een sterke affiniteit mee. Deze rol is bijvoorbeeld op het lijf geschreven van een architect die graag een starter-architect begeleidt, of een consultant die een muzikant na zijn werkuren wil coachen.

Word je betaald als begeleider?

Kopiloot is gericht op connecties, niet op ‘commerce’. Het is een matchmaker, geen marketingtool. Het gebruik van het platform zelf is dus gratis, net als alle conversaties die via de tool verlopen. Als je de rol van begeleider mag opnemen, bepaal je zelf wat je aanrekent voor je advies of begeleiding. Je geeft dit duidelijk aan op je profiel.

Hoe kan je begeleider worden?

Wil jij deel uitmaken van ons netwerk van ervaren ondernemers dat start ups, innovatieve ondernemers, overnemers… professionele ondersteuning of advies biedt? Stel je dan vandaag nog kandidaat als begeleiders via het aanvraagformulier. Omschrijf kort je ervaring, referenties en het type advies of coaching dat je wenst te geven. Omdat begeleiders met een beperkt aantal expertises en sectoren het vaakst gecontacteerd worden, adviseren we je om enkel die sectoren te selecteren waarin jij echt het verschil kan maken. Stoffeer je selectie met twee cases uit de sector van jouw keuze. Voeg ook een link toe naar je LinkedIn en/of website. Wij informeren je zo snel als mogelijk of je in aanmerking komt om begeleider te worden.

Ontdek hoe zij geholpen werden

Bieke Van Gorp (FibriCheck) ondersteund door Cedric Vanaken (Team Bedrijfstrajecten)

Bieke Van Gorp (FibriCheck) ondersteund door Cedric Vanaken (Team Bedrijfstrajecten)

FibriCheck ontwikkelde een app om hartritmestoornissen te detecteren. Een ijzersterk idee, waarvan het team echter niet wist of het überhaupt haalbaar was en hoe ze het dan in de markt moesten zetten. Vlaio bracht raad.

Raf Vermeiren (de CijferFabrik) ondersteunt Volstok

Raf Vermeiren (de CijferFabrik) ondersteunt Volstok

Na een tiental jaren waarin Volstok organisch groeide en van project tot project leefde, besloot de animatiestudio om haar vlucht voorwaarts systematisch aan te pakken. Raf Vermeiren (de CijferFabrik) hielp hun groeiplannen becijferen.